Secretarul de stat Gabriel Biris, responsabil pe partea de de fiscalitate in Ministerul Finantelor, si-a asumat miercuri proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat de Profit.ro, afirmand ca prevederile proiectului ar fi benefice si sunt in spiritul simplificarii fiscale.

Biris a sustinut, insa, ca este regretabil ca un proiect aflat in lucru a ajuns la presa.

El a facut declaratiile intr-un interviu acordat in Polonia, in marja forumului economic de la Krynica, jurnalistului Dan Carbunaru de la Calea Europeana, care a postat discutia cu secretarul de stat pe contul sau de Facebook.

"E oarecum un incident regretabil ca un proiect care inca era in discutii a iesit asa, pe surse, si oameni care nu prea au inteles ce e in acel proiect au inceput sa-l critice. Acel proiect este despre simplificare. (...) Propuneam pentru prima data in legislatia noastra a unei plafonari a bazei de calcul a contributiilor sociale, efectiv, pe suma tuturor veniturilor", a spus Biris.

El a aparat propunerea de a reduce la zero contributiile sociale datorate de catre angajator si de a majora, in schimb, nivelul datorat de catre angajat, relateaza Ziare.com.

"Stiti vreo firma care sa se fi imbolnavit si sa se duca la doctor? Stiti vreo firma care la batranete sa ia pensie? Trebuie sa intelegem un lucru: contributiile la sanatate si la pensie nu sunt ale angajatorului, sunt ale angajatului", a afirmat Biris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.