Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a vorbit despre romanii afectati de cutremurul devastator din Italia si despre momentele care l-au impresionat cand i-a vizitat alaturi de premierul Dacian Ciolos.

"Ce e important ca reactie e ca m-as fi asteptat ca, atunci cand vorbeam cu oamenii despre ajutoare, prima intrebare n-a fost ce ne dati si cat, prima replica a fost: ce bine ca nu suntem singuri. Ce bine ca primesc ajutor de la ai lor", a declarat Pislaru, luni seara, la Digi24.

Ministrul a povestit si cum ingrijitorii romani nu i-au parasit pe batranii de care se ocupau in casele afectate de seismul de 6,2 grade, ci au ramas langa ei.

"Mi s-a parut senzational ca n-au plecat la cutremur. Au stat sa-i ajute pe batrani sa iasa de sub daramaturi. Au fost invitati de familiile batranilor si sunt in continuare cu familiile acelea. Sunt acte de solidaritate umana, care arata caracterul acelor persoane. Nu s-au gandit la ei, ci au stat cu acei batrani. Prin acei oameni, Romania a dobandit respect", a adaugat Pislaru.

Romanii care au avut de suferit de pe urma cutremurului din Italia vor primi ajutoare de urgenta de la Guvern, iar Pislaru a aratat ca, pana acum, cinci dosare sunt complete si urmeaza sa fie depuse, iar alte 23 sunt in lucru, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.