Steagul Romaniei a fost arborat luni la sediul CERN, moment care marcheaza statutul Romaniei de tara membra a organizatiei, presedintele Klaus Iohannis fiind prezent la ceremonie, scrie hotnews.ro.

Presedintele Klaus Iohannis a publicat mai multe imagini, explicand totodata ca s-a intalnit cu cercetatorii romani de la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara, cu care a vorbit pe mai multe teme, noteaza antena3.ro.

Am avut bucuria sa ma intalnesc astazi (n.r. luni), la Geneva, cu cercetatorii nostri care lucreaza la Organizatia Europeana pentru Cercetare Nucleara. Am vorbit cu ei despre proiectele la care lucreaza in prezent si despre ce semnificatie are pentru noi faptul ca Romania a devenit de curand membru cu drepturi depline al CERN. Astfel, mediul de cercetare romanesc va beneficia de oportunitati precum accesul la noile tehnologii din domeniul fizicii particulelor elementare, dar si la diferite programe de pregatire profesionale, doctorale si de master. Pentru mine, ca Presedinte al Romaniei, dar si ca profesor de fizica, a reprezentat o adevarata onoare sa vad tricolorul nostru ridicat alaturi de drapelele celorlalte 21 de tari care participa activ la cel mai mare centru de cercetare la nivel mondial in domeniu, a transmis presedintele printr-un mesaj pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.