Bazandu-se pe o analiza realizata de FMI, copresesdintele PNL Alina Gorghiu a specificat, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook ca ANAF necesita o restructurare reala, informeaza b1.ro.

"Intelegere sau mediere cu contribuabilul. Pe scurt, respect!

Sunt solutii de deblocare a activitatii ANAF Anul acesta au fost inregistrate mii de plangeri penale rezultate ca urmare a contestatiilor depuse de contribuabili nemultumiti de deciziile ANAF.

Expertii FMI, in raportul de care am mai vorbit azi, recomanda ANAF sa negocieze intelegeri cu contribuabilii atunci cand apar diferente intre sumele platite si cele constatate in urma inspectiilor fiscale.

"Este necesara posibilitatea de a negocia intelegeri cu contribuabilii pe marginea ajustarilor fiscale, cu controale de integritate. ANAF trebuie sa poata incheia intelegeri, acolo unde este cazul, mai ales ca numarul de cazuri de transfer al profiturilor creste. Instantele nu sunt cel mai bun loc de rezolvare a diferentelor de opinii pe marginea corectitudinii ratelor economice de randament al functiilor, activelor sau riscurilor, sau pe marginea evaluarii proprietatii intelectuale aflate in diferite tari", puncteaza expertii FMI.

Corect, adevarat si posibil

Asta inseamna mediere, stiti ca de ani de zile o promovez!", a scris Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.