Continutului invatamantului, programelor scolare si manualelor din Romania le lipsesc activitatile practice, spune Guvernul, care vrea sa modifice invatamantul gimnazial obligatoriu in cadrul unui proiect european cu valoare totala de 38,25 milioane de euro.

Ministerul Fondurilor Europene a scos luni in dezbatere publica ghidul solicitantului "Curriculum national obligatoriu actualizat pentru invatamantul gimnazial", pentru o linie de finantare din cadrul Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Conform MFE, fondurile europene vor fi utilizate pentru revizuirea curriculumului national obligatoriu pentru invatamantul gimnazial, cu accent pe nevoile elevilor din grupurile dezavantajate.

Proiectele pot fi depuse de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MECS) si agentiile, structurile si organismele aflate in subordinea/coordonarea MENCS, in parteneriat cu entitati cu activitate relevanta in domeniul invatamantului gimnazial si vor avea ca scop:

  • formare profesionala continua a personalului didactic;
  • dezvoltare a curriculum-ului national obligatoriu pentru invatamantul gimnazial;
  • testare a resurselor didactice aferente curriculum-ului national obligatoriu in unitatile scolare pilot.
Curriculum inseamna continutul invatamantului si programul activitatii scolare, care se concretizeaza in plan de invatamant, programe scolare, manuale si ghiduri metodice.

Guvernul are in vedere, prinre altele, reducerea abandonului scolar in randul copiilor din comunitatidefavorizate, cum ar fi copiii din familii cu venituri reduse sau cei din comunitati de romi, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.