Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni seara, in cadrul vizitei pe care o face in Germania, ca a discutat cu reprezentanti ai BMW despre perspectiva ca acestia sa fie mai prezenti in Romania in anii viitori, precizand ca exista un interes din partea companiei auto pentru potentialul pe care il are tara noastra.

„Mesajul principal pe care am vrut sa-l transmit este acela ca Romania este in continuare un mediu foarte propice pentru investitii in general si cu atat mai mult investitii provenind din Bavaria, dar fiind faptul ca exista deja aceasta experienta a investitiilor unor companii bavareze si a faptului ca in Bavaria traiesc peste o suta de mii de etnici germani de origine romana care constituie o punte de legatura intre Bavaria si Romania”, a declarat premierul Dacian Ciolos.

Un subiect important care a fost abordat de premierul Dacian Ciolos in intalnirile pe care le-a avut, luni in Bavaria, a fost legat de posibilitatea unei prezente mai active a companiei auto BMW in Romania.

”Am discutat si despre perspectiva ca BMW in anii urmatori sa fie mai prezenta in Romania. Am prezentat oportunitatile legate de sectorul de cercetare-dezvoltare si de domeniul IT, unde Romania ofera deja anumite facilitati. BMW lucreaza mult cu cercetare-dezvoltare si cu domeniul IT in dezvoltarea modelelor care polueaza mai putin, a modelelor electrice. Am convenit ca in urmatoarele saptamani sa organizam in Romania vizita unui grup de specialisti in IT de la sediul companiei BMW pentru a intalni diferite companii romanesti in acest domeniu, sa vedem oportunitatile in viitor”, a sustinut prim-ministrul.

El a mai spus ca exista un interes din partea companiei auto de a ”se uita mult mai atent la potentialul pe care il are Romania”.

”Am discutat mai ales de modelele de autoturisme electrice si in contextul in care in Romania in domeniul IT, in domeniul cercetarii dezvoltarii lucrurile evolueaza bine, ar putea sa existe anumite apropieri. Dar nu as vrea sa anticipez discutiile”, a precizat seful Executivului.

Ciolos a mai spus ca s-a intalnit si cu reprezentantii mai multor companii care au deja investitii in tara noastra, adaugand ca discutat si cu alte companii care intentioneaza sa investeasca in Romania, atat in industria civila, cat si in industria militara.

Totodata, prim-ministrul a mentionat ca a avut cateva discutii practice legat de conditiile favorabile ale mediului economic din Romania, de politica fiscala, de modul in care este abordat ajutorul de stat si de reformele in administratia publica.

Citeste si:
Test drive Deliciu Bavarez
Test drive Deliciu Bavarez

Premierul Dacian Ciolos a mers, duminica si luni, in Germania, la Munchen, intr-o vizita cu un caracter "in principal economic" si a avut intalniri cu lideri politici bavarezi, dar si cu reprezentanti ai unor companii germane, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.