Fostul premier Victor Ponta lanseaza un atac dur la adresa politicii externe a presedintelui Klaus Iohannis din ultimii doi ani, scrie romaniatv.net.

"As vrea sa fiu in consens cu Dl. Klaus Iohannis in ceea ce priveste politica externa ( asa cum ne-a cerut ieri citind bineinteles fara intonatie de pe o foaie scrisa de altii)- dar cum pot eu sa fiu in consens cu NIMIC ???

Care este pozitia Dlui Iohannis ( cu care eu sa fiu in consens) legata de situatia politica din Regiunea Marii Negre? Fata de refugiati? Fata de Romania ca si posibila gazda a armelor nucleare americane? Fata de Strategia Energetica a UE si consecintele acesteia in Romania? Fata de relatia cu Turcia? Fata de Bulgaria, Serbia, Ungaria sau Ucraina? Fata de ce a spus Amabasadorul SUA la Chisinau? Fata de China? Fata de Siria si tarile din Orientul Apropiat sau din zona Golfului? Etc etc - stiti dvs o pozitie a Dlui Iohannis?

Stiu de vizite protocolare total inutile, de poze oficiale, dineuri si toalete de gala, ceva onoruri militare si zambete false, basca selfiuri cu ceva roamani din Diaspora ( fix aceeasi din pozele cu Basescu din anii trecuti) - ok, sunt in consens cu asta!

Sau poate am fost primiti in Schengen? S-a ridicat MCV? Nu ne mai trebuie vize de SUA? Romanii din Marea Britanie sunt ok??? Pai asa am crezut in Noiembrie 2014 ca se va intampla!!!

Eu ma incapatanez sa scriu despre situatia regionala si pericolul izolarii Romaniei - si ce daca?

Va rog insa sa cititi aceasta analiza ( fara patima si fara ostilitatea care s-ar cuveni uneori fata de autoare)! Din pacate este extrem de aproape de adevar.

De pe pozitii fundamental si ireconciliabil adverse ma trezesc spunand cam aceleasi lururir cu Dna. Mungiu - Pippidi! Poate ca suntem din ce in ce mai putini cei care gandim cu mintea noastra ( si nu ne multumim sa pocnim din calcaie si sa executam ordine aberante)???", a scris fostul premier pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.