Faptul ca Romania este astazi o tara sigura si predictibila intr-o regiune nesigura si imprevizibila este o realitate tot mai evidenta, se arata in mesajul presedintelui Klaus Iohannis catre sefii misiunilor diplomatice ale Romaniei, scrie hotnews.ro.

"Romania este o tara sigura si predictibila, intr-o regiune nesigura si imprevizibila. Le-am solicitat astazi diplomatilor romani sa fie mai activi si implicati in promovarea profilului european si international al tarii noastre", a declarat presedintele la Palatul Cotroceni cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane.

"Vreau o diplomatie viguroasa si imi doresc un efort mai vizibil si creativ al intregului sistem institutional al Romaniei pentru a-si spori eficienta si competitivitatea. Politica externa si de securitate trebuie sa fie una de consens national", a mai scris Klaus Iohannis pe Facebook.

"Fac un apel la adresa acelor politicieni care, din ratiuni de campanie interna, pot prejudicia in mod iresponsabil interesele statului. Dati dovada de echilibru si maturitate! Politica externa trebuie separata de competitia electorala si privita doar prin prisma intereselor Romaniei si ale cetatenilor nostri", a adaugat seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.