Premierul Dacian Ciolos a convocat luni o sedinta extraordinara de Guvern care va avea pe agenda si o analiza a masurilor de sprijin pentru romanii raniti si afectati de cutremurul din Italia, precum si pentru familiile acestora, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, in sedinta de luni, la cererea sefului Executivului, ministerele Muncii si de Externe vor prezenta masurile de sprijin pe care Cabinetul Ciolos le va putea acorda diferitelor categorii de cetateni romani, victime ale acestui cutremur, si familiilor acestora.

Seful Executivului este in legatura permanenta cu Ministerul Afacerilor Externe si cu Misiunea diplomatica a Romaniei la Roma, care ii prezinta informari periodice despre situatia din Italia, precizeaza sursa citata.

Totodata, la solicitarea premierului, ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Maria Ligor, se afla de duminica in centrul Italiei, pentru evaluarea situatiei la fata locului, urmand sa prezinte Guvernului o informare in acest sens.

"Vesti triste primim in continuare din Italia, atat cu privire la conationali ai nostri, cat si la cetateni italieni. Dupa teribilul seism, am aflat cu profund regret ca 11 romani si-au pierdut viata si mai multi sunt raniti sau dati disparuti. Sunt alaturi de familiile celor care au pierdut pe cineva drag si le transmit intreaga mea solidaritate si compasiune. Ma gandesc, de asemenea, la cei raniti si la cei care au de suferit din cauza puternicului cutremur. Le doresc sanatate si puterea sa depaseasca aceasta incercare. Ii asigur ca Guvernul le va fi alaturi pentru a-i ajuta sa treaca peste aceasta tragedie", este mesajul premierului Dacian Ciolos.

Guvernul are in vedere si organizarea unor echipe de sprijin psihologic pentru familiile victimelor decedate, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.