Ambasadorul SUA Hans Klemm a declarat, sambata, la Alba Iulia, ca Romania este pe o traiectorie pozitiva si creste foarte puternic, apreciind ca acum are probabil cea mai rapida crestere economica din Europa si exprimandu-si speranta ca si dupa alegeri va ramane pe aceasta traiectorie, astfel incat sa fie un partener valabil pentru SUA.

Hans Klemm a spus intr-o declaratie pentru jurnalisti ca Statele Unite ale Americii vede Romania pe o traiectorie pozitiva si apreciaza contributiile semnificative ale tarii noastre la securitatea internationala.

”Din perspectiva SUA acum, vedem Romania ca fiind pe o traiectorie pozitiva. Are contributii semnificative la securitatea internationala, la NATO, contributie la lupta impotriva ISIS in Irak, Afghanistan. SUA si Romania impartasesc o legatura foarte puternica. Romania creste foarte puternic, probabil este cea mai rapida crestere economica din Europa acum”, a spus Hans Klemm.

Seful diplomatiei americane si-a exprimat increderea ca romanii isi vor alege in acest an reprezentanti in Parlament care vor mentine Romania pe aceasta cale, astfel incat sa ramana un partener valabil pentru SUA.

El a apreciat si ca in ultimii ani Romania a dus o lupta crescanda impotriva coruptiei, ceea ce face din aceasta un exemplu pentru alte tari din regiune.

”In privinta guvernarii si a legislatiei, Romania in ultimii ani a dus o lupta crescanda impotriva coruptiei, ceea ce face din Romania un exemplu pentru alte tari din regiune. Imbratiseaza valorile democratice. Nu sunt partide extremiste in Romania, deci Romania este pe o cale pozitiva. Speranta mea este ca Romania va ramane pe aceasta cale si alegatorii romani in noiembrie - decembrie vor alege reprezentanti in Parlament care vor face ca Romania sa ramana pe aceasta cale, sa ramana un partener valabil pentru SUA”, a mai spus Hans Klemm.

Ambasadorul SUA in Romania Hans Klemm a participat, sambata seara, la Alba Iulia, la o conferinta cu tema „Migratia: criza sau oportunitate”, dezbatere organizata in cadrul Festivalului „Dilema Veche”. La discutii au participat si ambasadorul Romaniei in SUA George Maior, seful Reprezentantei CE in Romania Angela Cristea si ambasadorul Slovaciei in Romania Jan Gabor, transmite News.ro.

Citeste si:
Partenerul Anei Baniciu a dezvăluit sexul bebelușului. Cântăreața...
Partenerul Anei Baniciu a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.