Capitala ar putea avea un spital regional la standarde europene, finantat din fonduri publice locale si centrale, precum si din fonduri europene, discutiile fiind demarate de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, si primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Cei doi oficiali s-au intalnit pentru a discuta, impreuna cu directorul Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), Emanuel Botnariu, despre prioritatile actualei administratii bucurestene si ale Ministerului Sanatatii, dar si modul in care cele doua institutii pot colabora.

In cadrul discutiei a fost analizata si posibilitatea construrii unui Spital Regional in Bucuresti, avand in vedere nevoia de suplimentare a serviciilor medicale si s-a conturat ideea ca un astfel de spital ar putea fi finantat din fonduri publice locale si central, dar si ca atragerea de fonduri europene suplimentare poate fi o solutie.

In acest context, primarul Capitalei a anuntat ca, in 7 septembrie, va pleca la Bruxelles, unde se va intalni cu comisarul European, Corina Cretu, cu care va discuta despre acest proiect.

„Ministerul Sanatatii incurajeaza implicarea autoritatilor locale in investitiile din sistemul sanitar. Vom cauta amplasamentul viitoarei unitati si vom pregati proiectul in paralel cu pregatirea celorlalte proiecte de spitale regionale la Iasi, Cluj si Craiova”, a declarat ministrul Vlad Voiculescu.

Cei doi oficiali au discutat si despre inventarul pe care Primaria a decis sa il faca la cele 19 spitale aflate in subordinea Municipalitatii, pentru a afla ce dotari sunt urgente, ce reparatii sunt necesare si care este nevoia de personal pentru a acoperi nevoile unitatilor medicale.

Ministrul Sanatatii i-a transmis primarului general ca ministerul lucreaza la un nou model cadru al contractului de management care se va incheia intre managerul spitalului public si institutia care are in subordine spitalul si s-a convenit sa aiba loc o consultare si cu specialisti din cadrul ASSMB in cadrul acestui proces, relateaza News.ro.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.