Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a anuntat ca liberalii doresc organizarea alegerilor parlamentare la 11 decembrie, si nu pe 4 decembrie, cand propun cei de la PSD, pentru ca vacanta de Ziua Nationala ar determina o prezenta mica la vot.

Vasile Blaga este de parere 4 decembrie, data preferata de cei de la PSD pentru desfasurarea scrutinului, coincide cu o serie de zile libere – Sfantul Andrei, 1 si 2 decembrie, de Ziua Nationala -, la care se adauga pregatirile de Mos Nicolae, ceea ce ar determina o absenta considerabila la urne.

La randul lor, cei de la PSD au invocat tot temerea ca lumea ar absenta la urne, dar pentru 11 decembrie. Liderul formatiunii, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute ca PSD nu este de acord cu aceasta data, pentru ca ar putea fi frig si lumea sa nu se prezinte la vot.

Ultimele alegeri parlamentare, in 2012, au avut loc la 9 decembrie, fiind, la vremea aceea, preferata aceasta data de catre Guvernul USL, condus de Victor Ponta, pentru a nu se suprapune cu vacanta de 1 Decembrie si de Sf. Andrei, relateaza Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.