Victor Ponta l-ar fi denuntat pe Calin Popescu Tariceanu la DNA, in dosarul privind retrocedarea catre "Printul" Paul (Lambrino) a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov, in care presedintele Senatului a fost trimis in judecata pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, scrie ziarul Adevarul.

Nu este clar daca Ponta l-a turnat pe Tariceanu cu intentie sau din greseala, prezinta HotNews.

Tariceanu a fost prins mintind de procurorii DNA in urma unor interceptari facute in baza unui mandat pe siguranta nationala.

Monitorizarea ii viza pe consultantul Tal Silberstein, ziaristul Dan Andronic si fostul consilier Marius Marcovici.

Potrivit ziarului Adevarul, Calin Popescu Tariceanu a intermediat mai multe intalniri intre consultantul israelian Tal Silberstein si Victor Ponta, pe vremea cand acesta era prim ministru.

Detaliile au aparut in timpul procesului de la Curtea Suprema, in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, dupa ce, in calitate de martor, ar fi dat mai multe declaratii in care ar fi ocolit adevarul.

In acest dosar, mai multe VIP-uri, printre care afaceristul Tal Silberstein, miliardarul Benyamin "Beny" Steinmetz, milionarul Remus Truica, patronul "Evenimentului Zilei", Dan Andronic, si fostul consilier guvernamental Marius Marcovici, sunt judecate pentru retrocedarea frauduloasa a averii pretins mostenite de "Printul" Paul (Lambrino).

Atunci cand a fost audiat, Tariceanu a negat ca a tinut legatura cu Andronic si Silbestein, dupa ce acestia i-au oferit consultanta la alegerile din 2008. El doar a admis unele intalniri sporadice si a negat vehement ca l-ar fi prezentat/introdus pe israelian altor politicieni din Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.