Sindicatele, patronatele si reprezentanti ai Ministerului Muncii discuta, in aceast perioada, despre majorarea salariului minim pe economie, de la 1 ianuarie 2017. Potrivit liderului sindical Bogdan Hossu, o valoare acceptabila ar fi 1.450 de lei.

In urma discutiei de la Ministerul Muncii, presedintele Confederatiei “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat ca salariul minim brut garantat in plata ar trebui sa creasca, de la 1 ianuarie 2017, la nivelul de 1.450 de lei.

“Eu sunt de acord ca salariul minim trebuie sa ajunga undeva la 2.100 de lei brut, dar a face acest lucru intr-un singur pas este nerealist. Avem nevoie de o perioada, de patru ani probabil, pentru a ajunge la un asemenea tip de salariu. Asta inseamna o crestere anuala cu aproximativ 200 de lei. La 1 ianuarie 2017 ar trebui sa avem 1.450 de lei salariu brut minim garantat in plata”, a explicat Hossu, citat de Agerpres.

In prezent, salariul minim pe economie brut este de 1.250 de lei, informeaza ProTV.ro.

Steluta Enache, director economic al Blocului National Sindical (BNS), a mentionat, insa, ca in discutiile purtate la Ministerul Muncii nu au fost avansate sume in ce priveste valoarea salariului minim.

“Oficial, la ultima discutie avuta nu s-a avansat niciun fel de suma. Este adevarat ca sindicatele au cerut sa se discute separat ajustarea anului 2017, urmand ca sub aceasta ajustare sa luam in calcul un mecanism care sa fie aplicat pentru viitor, adica din 2018 incolo. Dar nu s-a avansat niciun fel de suma nici din partea sindicatelor, nici din partea patronatelor si nici din partea Guvernului. Nimeni nu a adus in discutie un nivel anume pentru 2017", a spus reprezentantul BNS in grupul de lucru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.