Acesta a spus ca usile USR sunt deschise pentru ei, daca doresc sa se inscrie in partid.

"Oameni ca Vlad Voiculescu, Dacian CIolos, Cristian Ghinea sunt de profilul celor pe care noi ii candidam in USR. Nu au existat insa discutii legate de acest tip de candidatura. AU existat doar discutii pe chestiuni profesionale. De exemplu, cu dl Voiculescu am avut discutii legate de Spitatul de Arsi, cand s-a pus problema alocarii fondurilor de la sectorul 1 si discutii in ceea ce priveste crearea unui nou spital in Bucuresti. Au usile deschise pentru a deveni membri USR, urmand ca organizatiile judetene si a municipiului Bucuresti sa decida conform statutului prin vot secret cine vor fi candidatii", a declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca USR va sustine un Guvern tehnocrat dupa alegerile Parlamentare, Nicusor Dan a aspus ca da, iar una dintre optiuni este Dacian Ciolos, transmite HotNews.

"Consideram ca avantajul unui premier tehnocrat este ca poate sa aduca in procesul de decizie oameni competenti din societatea civila, ceea ce premierii politici nu au facut niciodata pana acum. In Guvernul asta, care are si bune si rele, lucrul asta se intampla. Credem ca este util sa se intample. Al doilea lucru, ne dorim sa intam in Parlament si de mandatele noastre sa depinda formarea unui Guvern, caz in care la negocieri vom propune un premier tehnocrat. Dacian Ciolos este una dintre optiuni", a mai declarat Nicusor Dan.

In ceea ce priveste eventuala renuntare la fotoriile de consilieri generali/locali, Nicusor Dan spune ca decizia o va lua partidul.

"Este o decizie pe care o vom lua cu colegii nostri. Avem un mandat in consiliile locale si consiliul general, pe care bucurestenii l-au dat, ideal ar fi sa-l ducem pana la capat si cetatenii sa ne evalueze daca ne-am indeplinit proiectele din programul electoral. Daca colegii nostri vor considera ca este util sa mergem in parlament, o vom face", a explicat acesta.

Liderul USR a declarat ca dupa 1 septembrie va face un sondaj penru a-si fundamenta deciziile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.