"Guvernarea noastra este evocata cu regret si melancolie".

Vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian lauda guvernul Tariceanu, dupa criticile aduse de Traian Basescu, spunand ca este "culmea tupelui" din partea fostului presedinte sa ignore greselile sale si sa le puna pe seama cabinetului PNL de la acea vreme, considerand ca este vorba fie despre "nepricepere", fie despre "rea credinta"

"Ca sa poti intelege de ce spune ceea ce spune Traian Basescu, trebuie mai intai sa intrebi cand au fost rostite respectivele ziceri. Una era in 2007, cand ma razboiam cu el la Palatul Cotroceni pentru cresterea pensiilor pe care nu voia, cu niciun chip, sa o promulge. Alta in 2009, cand se lauda, in campania electorala, cu cresterea pensiilor din timpul primului sau mandat de presedinte (?!). Una era in 2008, cand promulga, in preajma alegerilor, legea privind majorarea salariilor profesorilor, in ciuda avertismentelor pe care i le trimiteam ca ministru de finante ca majorarea nu poate fi aplicata, alta acum, in 2016, cand acuza guvernul Tariceanu ca a utilizat bugetul pentru voturi", scrie Vosganian, ca raspuns la criticile lui Basescu.

Fostul ministru liberal considera "nastrusnica" afirmatia lui Traian Basescu, potrivit caruia "lui Ciolos, ca si lui Tariceanu, ii duduie economia in cap in an electoral". "Asa cum nu stim care e girueta care ii da lui Basescu sensul gandirii, nu ne incumetam sa anticipam nici ce-i duduie lui Dacian Ciolos in cap in anul electoral. Stim insa care era situatia economiei romanesti in anii 2007-2008", spune Vosganian.

Vicepresedintele actual al ALDE lauda guvernul condus de seful sau de partid, Calin Popescu Tariceanu, afirmand ca acei ani au fost "cei mai buni din ultimul sfert de veac" din perspectiva economica, fiind inregistrat un "record absolut" al fondurilor dedicate investitiilor, de 32% din PIB. Vosganian afirma si ca investitiile straine erau in numar foarte mare, iar PIB-ul a crescut continuu, fiind inregistrate si recorduri in privinta numarului de salariati, care a depasit pentru singura data numarul pensionarilor. Toate aceste "recorduri" au fost insotite de cea mai mica datorie publica a Romaniei, care arata ca acel guvern "nu a risipit, ci a adunat", informeaza News.ro.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"E interesant ca primul solist al contestatarilor realizarilor anilor 2007-2008 este tocmai Traian Basescu, cel care a condus Romania in anii dezastrului din 2009-2010. E culmea tupeului sa dai vina pe anii tuturor recordurilor pozitive, de la investitii si locuri de munca pana la datorie publica, si sa nu-ti asumi erorile majore de guvernare ale anului 2009 – un an irosit, care a facut ca germenii crizei sa explodeze – si, mai ales, ale anului 2010", spune Vosganian.

Fostul ministru critica la randul sau masurile guvernului Boc, sub presedintia lui Traian Basescu, dand ca exemple masuri "aberante" precum impozitul forfetar, taierea salariilor si tentativa de scadere a pensiilor, precum si cresterea TVA.

"In anii 2007-2008, romanii reincepusera sa aiba incredere in viitor iar tara noastra nu era privita ca pe un salas al coruptiei si rafuielilor de tot felul. E lesne de inteles ca performantele noastre le stau in gat adversarilor politici, mai ales acelora care au fost «capabili» doar de contraperformante economice (...) Guvernarea condusa de Calin Popescu-Tariceanu este evocata tot mai adesea cu regret si melancolie", continua Vosganian.

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

"Astfel de declaratii precum cea a lui Traian Basescu trebuie considerate, asa cum merita, ca o consecinta a nepriceperii si a relei credinte", conchide fostul ministru PNL.

Presedintele PMP, Traian Basescu, a afirmat, sambata, intr-o postare pe Facebook, ca premierul Dacian Ciolos este mai preocupat de stimularea consumului decat de dezvoltarea pe termen lung a Romaniei, ca si fostii prim-ministri Calin Popescu-Tariceanu si Victor Ponta, spre deosebire de Emil Boc care ”a scos tara din necaz, sacrificandu-si partidul si pe el insusi.

El cosidera ca actualul cabinet promoveaza aceleasi politici economice din perioada cabinetelor Tariceanu si Ponta. ”Pur si simplu, tehnocratii nu au reusit sa faca nimic mai mult pentru dezvoltarea tarii si reducerea decalajelor fata de tarile bogate decat au facut nevolnicii Tariceanu si Ponta, adica stimularea cresterii consumului in detrimentul dezvoltarii tarii. Si lui Ciolos, ca si lui Tariceanu, ii duduie economia in cap in an electoral. Si Ciolos, ca si Ponta/Tariceanu, a preferat sa utilizeze bugetul de stat ca pe o pusculita personala pentru voturi. Deosebirea este doar aceea ca Ciolos, slefuit prin cabinetele de la Bruxelles, i-a pacalit pe romani mai cu staif”, sustine presedintele PMP.

Citeste si:
Sorin Grindeanu, acuzații la adresa guvernării: „Nu știm unde s-au...
Sorin Grindeanu, acuzații la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.