Raluca Pruna: "Ne propunem ca in urmatorii patru ani sa reducem cu 50% cauzele de fraudare a procedurilor de achizitii publice".

Ministrul Justitiei a declarat, vineri, ca noua strategie anticoruptie 2016 - 2020, adoptata miercuri de Guvern, vizeaza reducerea la jumatate a fraudelor din achizitiile publice, precum si aderarea Romaniei la Conventia Anti-Mita a Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).

Declaratia de presa sustinuta de Raluca Pruna - VIDEO / Youtube 9AM.ro NEWS

"Scontam sa obtinem la sfarsitul celor patru ani, cu conditia ca strategia sa fie asumata de fiecare dintre noi, scontam sa ne incadram in media Uniunii Europene privind perceptia si mentalitatea publica interna a cetatenilor romani legata de amploarea femomenului de coruptie, sa reducem cu 50 la suta cauzele de fraudare si de corupere a procedurilor de achizitii publice, implementarea masurilor preventive anticoruptie in peste 80 la suta din institutiile publice si intreprinderile publice, ca parte a unui plan mai amplu de integritate, sa atingem mecanismele de verificare si cooperare, acele obiective care nu au fost atinse in cadrul MCV”, a spus Raluca Pruna.

Un alt rezultat al implementarii strategiei anticoruptie ar fi, potrivit ministrului Justitiei, ca Romania sa poata adera la Conventia Anti-Mita a OCDE.

Strategia vizeaza, de asemenea, si promovarea la nivel regional si international a experientei in materia luptei anticoruptie pe care Romania a dobandit-o.

"Avem o sansa extraordinara, Romania a inregistrat progrese remarcabile in combaterea coruptiei si putem spune ca avem o tara in care justitia, spre disperarea unora, functioneaza si functioneaza foarte bine”, a declarat Raluca Pruna, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.