Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, ca va avea joi o intalnire cu liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, in urma careia cel mai probabil se va decide depunerea unei motiuni de cenzura, insa ar "conta" daca premierul Dacian Ciolos ar recunoaste ca a gresit in privinta Codului Fiscal.

Intalnirea dintre Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ar fi trebuit sa aiba loc luni, insa a fost amanata pentru joi. Intrebat care sunt sansele ca dupa aceste discutii PSD si ALDE sa decida ca nu vor depune o motiune de cenzura, Dragnea a spus ca acestea sunt "foarte mici".

"Ar conta foarte mult atitudinea premierului Ciolos. Daca ar intelege ca si tehnocratii sunt oameni si oamenii pot gresi si nu trebuie sa ramana in aceasta greseala sau nu trebuie sa mai acopere o greseala a unui membru al Guvernului sau a unor functionari din Ministerul de Finante si ar recunoaste ca a fost o greseala pe care a preluat-o fara sa analizeze cum trebuie, atunci s-ar putea sa mai fie o sansa de discutie", a explicat Dragnea, potrivit News.ro.

Dacian Ciolos "ramane in aceasta incapatanare"

Liderul PSD a spus insa ca, daca Dacian Ciolos "ramane in aceasta incapatanare" de a apara ceea ce social-democratii considera a fi "modificari ilegale" ale Codului fiscal, va fi depusa o motiune de cenzura. Dragnea a precizat insa ca decizia depinde si de raportul de forte din Parlament, urmand a fi facuta o analiza joi.

"S-au produs mutatii, UNPR a fuzionat cu PMP si l-am vazut pe Valeriu Steriu spunand ca nu sustine motiunea", a spus Dragnea.

Presedintele executiv al Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a anuntat, luni, ca formatiunea politica nu sustine o eventuala motiune de cenzura, pentru ca este o popunere ”neserioasa” a PSD si ceea ce face acum liderul social-democratilor Liviu Dragnea este ”un joc ieftin de imagine”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Vaslui, ca social-democratii iau in calcul serios depunerea unei motiuni de cenzura, urmand ca luni sa aiba loc discutii cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu. Dragnea a acuzat Guvernul de dispret si minciuni in cazul Codului fiscal.

257 de voturi necesare

Potrivit structurii parlamentare actuale, majoritatea necesara pentru a trece o motiune de cenzura este de cel putin 257 de voturi.
Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Conform Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii. Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.