Pe agenda sedintei de Guvern de miercuri figureaza, printre altele, doua proiecte de ordonanta: unul care se refera rectificarea bugetului de stat pe anul 2016, celalalt la rectificarea bugetului asigurarilor sociale, fiind probabila adoptarea lor in aceasta sedinta.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat pe 3 august, ca proiectul de rectificare va fi adoptat pe 10 august.

"Proiectul de rectificare se afla in acest moment in dezbatere publica, in procedura de transparenta decizionala. Va fi adoptat in sedinta urmatoare de Guvern, pe 10 august. Pana acum nu e varianta finala. El este pe site-ul Ministerului de Finante. Este important de spus ca este o rectificare pozitiva, cel putin in proiect pana acum", a declarat Iolu.

Proiectul prevede majorarea incasarilor si a cheltuielilor bugetare cu 2,92 miliarde lei (655 milioane euro), din care cei mai multi bani sunt alocati catre ministerele Muncii, Internelor, Sanatatii si Educatiei, in timp ce cele mai mari taieri sunt prevazute la Transporturi.

Majorarea veniturilor si cheltuielilor bugetare inseamna mentinerea deficitului bugetar la nivelul programat in buget, de 2,8% din produsul intern brut (PIB) pe cash si de 2,95% din PIB dupa standardul european ESA, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.