Primarul municipiului Craiova, Olguta Vasilescu, a declarat marti, inaintea judecarii, la Tribunalul Bucuresti, a cererii DNA de a fi pusa sub control judiciar, ca acest proces este pentru libertatea de exprimare, aratand ca nu sunt motive pentru a fi solicitata masura preventiva, in dosarul in care a fost trimisa in judecata.

Olguta Vasilescu a precizat ca, in timpul urmaririi penale, nu a vorbit despre dosarul sau, in schimb in spatiul public a fost “un val” de informatii pe surse despre aceasta cauza. “Ne asteptam la represalii. Acest proces nu este despre apararea Olgutei Vasilescu, nici despre pretinsa aparare a unui denuntator, ci despre libertatea de exprimare, drept constitutional castigat in Revolutia din decembrie. Pe toata durata urmaririi, am inteles sa nu vorbesc despre dosar, nu am facut publice date sau numele denuntatorilor, in schimb si eu si dumneavoastra ne-am confruntat cu un val de informatii, fie pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presa. Populatia Craiovei are dreptul sa cunoasca despre acest dosar si azi ne vom bate pentru acest drept, fata de acuzatiile ce se aduc doar pe-o parte”, a spus Olguta Vasilescu.

Primarul Craiovei a precizat ca rechizitoriul procurorilor a fost facut public pe 19 iunie, iar ea, ca inculpat, l-a primit pe 27 iunie.

“Nu am absolut nicio legatura cu acea persoana din registrare. Nu am luat legatura cu absolut nimeni din dosar”, a mai spus Olguta Vasilescu.

Avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, a declarat ca “derapajul denutatorilor in spatiul public este inacceptabil”.

“In mod constant se difuzeaza date concrete din dosar. A existat o rezerva a mea si a clientei mele, luni de zile am inteles sa nu facem vreo declaratie. Fata de toate datele concrete aparute in presa Craiovei, am inteles sa tacem. (…) Manifestarile au fost abjecte in raport cu tacerea noastra. Haideti sa vedem faptele din aprilie pana in august”, a spus Chiciu, informeaza News.ro.

Tribunalul Bucuresti judeca marti cererea Directiei Nationale Anticoruptie de luare a masurii preventive a controlului judiciar fata de Olguta Vasilescu, in dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.

Citeste si:
Cătălin Moroșanu a fost victima hackerilor. Și-a pierdut conturile...
Cătălin Moroșanu a fost...

DNA solicita instantei sa dispuna, in cadrul masurii preventive, ca Olguta Vasilescu sa nu se apropie de persoanele desemnate de anchetatori si sa nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Procurorii sustin ca au formulat cererea pentru ca, dupa trimiterea in judecata, Olguta Vasilescu a incercat sa il discrediteze pe martorul denuntator si a postat pe pagina ei de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, apoi i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor.

DNA a sesizat si Consiliul Superior al Magistraturii, pentru postarea pe pagina de Facebook a Olgutei Vasilescu a unor documente din dosarul in care a fost trimisa in judecata.

Pe 30 iulie, Lia Olguta Vasilescu a postat pe Facebook peste 20 de pagini din stenograma unei inregistrari realizate de denuntatorul Petru Becheru, aflata la dosar.

Citeste si:
Ce e bine să știi dacă vrei să te muți în Craiova
Ce e bine să știi dacă vrei...

"Mai jos aveti una dintre stenogramele din inregistrarea video efectuata de denuntatorul Petre Becheru si care vrea sa demonstreze ca am angrenat in «activitatea infractionala», aceea de varuire a fatadelor, functionarii primariei. Textul e mai amplu, deoarece discutia a durat doua ore. Am pus doar partea de final, care demonstreaza ca I. L. Caragiale n-a trait in epoca cea mai fasta pentru comedie. Aici functionarii incearca sa ii arate bunavointa de a se intampla ceva frumos si in orasul nostru. Becheru spune ca vrea contract. I se spune da. Ca vrea garantie a lucrarii. I spune ca se da, de mai multe ori i se spune ca i se da, dar el tot intervine si cere repetat. Daca vede ca legal nu e nicio problema, cere sa i se varuiasca si scara pe interior, sa i se schimbe usa, sa i se puna camere de luat vederi si sa se varuiasca si pentru spatiile comerciale de la parterul blocurilor. Totul, in incercarea disperata de a nu se mai face nimic si de a obtine probe pentru denunt. P.S. Observati si cum se poate «proba» o infractiune de spalare a banilor. La un moment dat, nervos dupa discutii de doua ore in care nu se ajungea la niciun rezultat si aparusera acuzatii cu DNA si infractiunea de spalare de bani, constructorul spune ca banii lui si-i spala el. La nervi, sub forma de gluma. Nu mai faceti glume! Unii le iau ca atare si te trimit in judecata... Halucinant!", a fost mesajul Liei Olguta Vasilescu pe Facebook, alaturat stenogramelor.

Citeste si:
Blue Air a intrat în insolvență. Compania are datorii de peste 230...
Blue Air a intrat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.