Primaria Capitalei vrea sa aloce 15 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, potrivit unui proiect de rectificare bugetara ce se va discuta la urmatoarea sedinta de Consiliu General. In plus, se propune alocarea a 4,5 milioane lei pentru Manastirea Antim. Cele doua propuneri de rectificare bugetara au acordul primarului general Gabriela Firea.

Si primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut la finalul lunii iulie introducerea pe ordinea de azi a sedintei de Consiliului Local a unui proiect de hotarare prin care se acorda 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului din bugetul primariei.

Proiectul nu a intrunit numarul necesar de voturi "pentru", in ciuda discursului sustinut de reprezentantul Patriarhiei care a afirmat ca, in lipsa ajutorului, santierul se va inchide intrucat se afla in incapacitate de plata. Clotilde Armand si consilierii USB au insistat sa se organizeze o dezbatere publica avand in vedere importanta proiectului si suma foarte mare.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat din bugetul pe anul 2016 circa 10 milioane de lei pentru biserici. Doua milioane lei merg pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar restul sumei se imparte intre mai multe biserici care au nevoie de lucrari de modernizare/consolidare/constructie, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.