Procurorii DNA au solicitat vineri Tribunalului Bucuresti luarea masurii controlului judiciar fata de Lia Olguta Vasilescu, primar al municipiului Craiova, pe motiv ca aceasta a incercat discreditarea unui martor denuntator din dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru infractiuni de coruptie.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, procurorii au mai solicitat stabilirea de catre instanta a unor masuri si obligatii prevazute de Codul procedura penala, intre care si aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar si de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Printre motivele invocate de procurori in cererea adresata Tribunalului Bucuresti se numara si acela ca, in intervalul de timp care a urmat inregistrarii cauzei pe rolul instantei, Lia Olguta Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmarire penala, dupa care i-a invitat pe simpatizantii sai sa faca aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reactii in presa.

"In concret, inculpata a incercat discreditarea martorului denuntator, publicand o fotografie a acestuia si formuland comentarii in legatura cu credibilitatea afirmatiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau amenintat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguta. In aparenta aceasta a intervenit in discutii cerand decenta, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau", se arata in comunicatul DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.