Romanii care locuiesc in strainatate pot afla cum si unde pot vota la alegerile parlamentare de la toamna gratie unor pliante care le sunt impartite in punctele de trecere a frontierei (cand intra sau ies din Romania), atat cele terestre, cat si cele din aeroporturile internationale.

O ampla campanie de informare a fost lansata, pentru ca romanii cu domiciliul sau resedinta in strainatate sa afle despre noile modalitati de exercitare a votului in strainatate: votul prin corespondenta si votul la sectiile infiintate la cererea alegatorilor in localitatile de domiciliu/resedinta, arata Ministerul Afacerilor Externe.

Ambele modalitati presupun inscrierea in Registrul electoral si reprezinta alternative la varianta exercitarii votului la sectiile organizate pe langa sediile ambasadelor si consulatelor.

Pliantul care le ofera informatiile cu privire la votul la alegerile parlamentare se numeste, sugestiv, "Alegeri parlamentare - Cum puteti vota in strainatate". In plus, romanilor care locuiesc in strainatate, intalniti la frontiera sau pe aeroport, li se va inmana si formularul Cererii de inscriere in Registrul electoral.

Aceste materiale informative sunt disponibile pentru cetatenii romani din strainatate la sediile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare ale Romaniei. Si pe site-ul MAE, pe pagina de Facebook a institutiei, cat si pe site-urile misiunilor diplomatice pot fi gasite aceste informatii, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.