Ministerul Finantelor a finalizat proiectul primei rectificari bugetare din acest an.

Astfel, vor fi taiate fonduri de la ministerele Transporturilor, Agriculturii, Culturii, Administratiei Publice si Dezvoltarii Regionale, dar se vor acorda mai multi bani, in total 2,92 miliarde de lei, ministerelor Educatiei, Sanatatii, Muncii, Finantelor, de Interne si de Externe.

Ministerul Sanatatii va primi in plus circa 297 milioane de lei.
Ministerul Educatiei va avea un buget mai mare cu 265 de milioane de lei:

  • plata diferentelor salariale pentru personalul didactic din invatamantul universitar;
  • plata majorarilor salariale aprobate prin OUG nr.20/2016.
Ministerul Muncii va primi cele mai mari alocari la rectificarea bugetara, de 2,8 miliarde de lei.
  • 1,4 miliarde de lei pentru plata integrala a drepturilor de asistenta sociala (indemnizatii pentru crestere copil, ajutoare sociale, alocatii de stat pentru copii, indemnizatii pentru persoanele cu handicap) ;
  • 1,42 miliarde de lei subventie suplimentara pentru a acoperi gaura de la bugetul public de pensii.
Ministerul Finantelor va avea un buget mai mare cu 613,3 milioane de lei, din care 310,9 milioane lei dobanzi la creditele externe contractate si rambursate de statul roman.

Ministerul Afacerilor Interne va avea in plus 367,9 milioane de lei, din care 182 de milioane lei pentru cheltuieli de personal aferente organizarii alegerilor parlamentare.

Ministerul Afacerilor Externe va primi fonduri suplimentare in valoare de 35 de milioane de lei.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va avea in plus 25 de milioane lei, in mare parte pentru supravegherea, prevenirea si controlul bolilor la animale si al celor transmisibile de la animale la om si pentru protectia animalelor si a mediului.

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) va primi si ea 55 de milioane lei, din care cea mai mare suma, de aproape 50 de milioane de lei, va fi reprezentanta de rambursarea cheltuielilor facute de partide pentru campania electorala de la alegerile locale.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) va avea in plus 37,7 de milioane de lei, in principal pentru "programe majore de achizitii".

Citeste si:
Marius Budai: Inteleg ca PNL e pornit sa dea rapid tunuri si...
Marius Budai: Inteleg ca PNL...

Ministerul Transporturilor va suporta, in schimb, o taiere de fonduri in valoare de 383 de milioane de lei, in mare parte de la proiectele finantate din fonduri externe nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetara a Uniunii Europene 2007-2013.

Ministerul Culturii va avea mai putin cu 194 de milioane de lei, bani de la proiectele finantate din fonduri externe nerambursabile.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale ramane fara 168,4 milioane de lei, tot in zona de proiecte de investitii finantate din fonduri externe nerambursabile.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va pierde 130,8 milioane lei, transmite Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.