Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a scris pe pagina sa de Facebook ca cetatenii romani din diaspora trebuie "sa fie implicati in tot ceea ce tine de viitorul Romaniei" si ca ar trebui eliminate obstacolele din calea lor in ceea ce priveste votul.
"O solutie simpla, online, pentru inscrierea la votul in diaspora? Atunci, s-o alegem pe cea grea: depunerea personala a documentelor sau posta traditionala. Cam asa a gandit PSD. Rezultatul se vede azi: un numar redus de romani din strainatate s-au inregistrat pentru a vota la alegerile parlamentare. Noua, insa, ne pasa de cetatenii romani din diaspora. Ii vrem implicati in tot ceea ce tine de viitorul Romaniei. Am promovat votul prin corespondenta, pentru ca ei sa nu mai parcurga distante lungi pana la urne si sa nu astepte la cozi interminabile ca sa voteze. Credem ca orice piedica pentru participarea lor la vot trebuie eliminata. Daca in Parlament nu s-a putut, din cauza majoritatii PSD, Guvernul poate sa le vina in ajutor romanilor de peste hotare, cu o ordonanta de urgenta prin care sa fie luate cateva masuri absolut rezonabile. E o dovada de respect sa le asiguram tuturor cetatenilor nostri accesul la vot in cel mai simplu mod si in conditii corecte", a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.