Prim-ministrul Dacian Ciolos a primit astazi o delegatie de reprezentanti din cadrul Congresului Statelor Unite ale Americii, condusa de presedintele comitetului pentru control si reforma guvernamentala, Jason Chaffetz.

Vizita in Romania a delegatiei, alcatuita din 11 reprezentanti ai Congresului, face parte dintr-un turneu international.

Principala tema de discutie a reprezentat-o evaluarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite si a rezultatelor acestuia, context in care premierul Dacian Ciolos a reafirmat interesul Romaniei pentru intarirea cooperarii in cadrul Parteneriatului, subliniind faptul ca acesta a livrat deja rezultate in ceea ce priveste securitatea si apararea, prin inaugurarea si punerea in functiune a scutului antiracheta de la Deveselu, “care este un element important nu doar pentru Romania si Statele Unite, dar speram noi sa devina important si in dispozitivul de aparare al NATO in regiune,” a declarat premierul Dacian Ciolos, adaugand faptul ca “Romania este un factor de stabilitate intr-o zona destul de turbulenta, marcata de incertitudini, iar datorita pozitiei strategice poate fi considerata un pilon de stabilitate, siguranta, securitate si aparare a intereselor commune in regiune”.

In cadrul intalnirii au fost discutate si aspectele intaririi cooperarii economice cu Statele Unite, in special cu privire la investitiile din domenii precum cel energetic, farmaceutic, al infrastructurii, industriei de automobile sau de aparare s.a. Premierul a subliniat, in acest context, progresul si importanta reformei administratiei publice aflata in curs pentru atragerea investitiilor.

Premierul a reamintit, de asemenea, in cadrul intalnirii importanta si efectele pozitive din punct de vedere al securitatii si al cresterii economice care ar putea decurge din includerea Romaniei in Programul de vize (Visa Waiver Program), se precizeaza in comunicatul remis redactiei 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.