Premierul Dacian Ciolos a transmis un mesaj de condoleante in urma decesului marelui actor Radu Beligan.

”Radu Beligan parea nemuritor – acesta a fost primul gand pe care l-am avut cand am aflat de plecarea dintre noi a marelui maestru al teatrului romanesc, figura emblematica a acestuia mai mult de jumatate de secol.

Era firesc ce-am simtit, pentru ca talentul, rezistenta, forta interioara, energia si echilibrul actorului pareau proiectate, magic, pe un fundal din afara timpului.

E limpede ca nemurirea si magia maestrului Beligan raman neatinse, dupa 75 de ani de cariera in teatru, film, televiziune si radio, peste 80 de roluri si, cel mai important, casa incapatoare pe care si-a facut-o in sufletul fiecaruia dintre noi, cei care am avut o viata mai frumoasa gratie artei lui - spectatorii.

Ceea ce incununeaza, insa, tot ce a lasat publicului sau si Romaniei Radu Beligan este imaginea unei vieti implinite, in slujba artei, a umanitatii – si asta aduce multa speranta, spunand ceva esential despre omul Beligan.

Imi pare rau ca a plecat dintre noi Radu Beligan, imi pare rau de imensul loc gol lasat de el in taramul teatrului, sunt alaturi cu gandul de cei care il regreta si le transmit condoleante sincere.

Odihna in pace maestrului Beligan si fie ca imaginea sa de om implinit si artist desavarsit sa dainuie si sa inspire peste generatii.”, se arata in comunicatul remis catre 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.