Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit marti la Hanoi cu omologul sau vietnamez, Nguyen Xuan Phuc. Ce au dicutat cei doi sefi de guvern.

Dacian Ciolos a discutat cu omologul sau despre reluarea relatiilor de cooperare romano-vietnameze, seful Executivului roman sustinand ca cei peste 3200 de vietnamezi care au studiat in Romania pot contribui la acest obiectiv, scrie evz.ro.

''Relatiile noastre traditionale sunt recunoscute. Sunt 66 de ani de cand Romania colaboreaza cu Republica Socialista Vietnam si dorim ca in continuare, in anii urmatori, sa intarim aceste relatii pe baza de prietenie, pornind de la pragmatism si de la realism. Vietmanul cunoaste o dezvoltare economica impresionanta in acesti ultimi ani si Romania doreste ca Vietnamul sa fie un partener privilegiat in aceasta parte a Asiei. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne aflam aici'', a spus Dacian Ciolos, citat de mediafax, in timpul convorbirilor oficiale cu delegatia guvernului Republicii Socialiste Vietnam


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.