Europarlamentarul Cristian Busoi este noul lider al filialei PNL Bucuresti.

Decizia a fost luata luni de Biroul Politic National al liberalilor.

Busoi a intrat in politica in 1996, iar prima functie ocupata a fost cea de vicepresedinte fondator al Organizatiei Tineretului National Liberal (TNL) Mehedinti, pana in 1998. Intre octombrie 2005 – ianuarie 2007 a fost vicepresedinte PNL Mehedinti, iar din iunie 2009, este vicepresedinte PNL Timis, organizatie care l-a propulsat si in Parlamentul European. Potrivit Gandul, Busoi face parte din generatia de tineri liberali promovati de Calin Popescu Tariceanu fiind consilier al lui Calin Tariceanu la partid, postura din care a fost promovat in 2004 pe un loc de deputat pe listele Aliantei DA.

Busoi a fost deputat in Parlamentul Romaniei din 2004 pana in 2007, cand a devenit prima data eurodeputat. A revenit in tara pentru a ocupa functia de presedinte al Case Nationale de Asigurari de Sanatate, pe care a detinut-o pana in 2014, cand a candidat si castigat un nou mandat in Parlamentul European, conform CV-ului sau.

Busoi are o avere impresionanta, potrivit celei mai recente declaratii de avere depusa (iunie 2014). Impreuna cu sotia sa Georgiana detine 9 terenuri in Mehedinti, Baile Herculane si Bucuresti, doua apartamente in Bucuresti, unul in Bruxelles si o casa in Drobeta Turnu Severin, insa nu are masina. De asemenea, intre 2005-2012, Busoi a achizitionat bijuterii si ceasuri de circa 27.000 euro si tablouri de 6.000 euro, pe langa bjitueriile si tablourile sotiei, in valoare de 14.000 euro.

Busoi are si un numar impresionat de conturi bancare si 1.200.000 de lei investiti in firma proprie: CSB European Business Target, conform HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.