Politica 7 Iulie 2016 13:00
Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti si cel care a solicitat de mai multe ori Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor obtinut de Victor Ponta prin plagiat, va depune juramantul de ministru joi seara. In contextul nominalizarii acestuia, presa a reluat un scandal deschis si in urma cu 4 ani, iar Mircea Dumitru a dat cateva explicatii.

Posesor al unui CV impresionant, Mircea Dumitru figureaza ca traducator din germana al mai multor lucrari ale filosofului austriac Ludwig Wittgenstein, cu toate ca el insusi recunoaste in CV ca nu stapaneste limba germana.

Intr-o interventie telefonica la Antena3, Mircea Dumitru a comentat joi dimineata situatia spunand ca asa intelege Victor Ponta "sa se apere", "subminandu-i reputatia".

Prof.dr. Dumitru a subliniat faptul ca "in Romania sunt doar cativa oameni care il cunosc pe Wittgenstein", iar el este unul dintre specialisti.

"E o modalitate de a se apara atacand. In 2012 aceasta situatie a aparut, am explicat atunci foarte pe larg (...) Si Facultatea de Filosofie a explicat. E mai degraba vorba de reavointa, nu de o neintelegere a faptelor", a mai declarat Mircea Dumitru.

Acesta a reluat pe scurt o parte din explicatii, precizand ca pentru o traducere "se foloseste si un dictionar", adica "nu trebuie sa vorbesti fluent acea limba", si mai mult, pentru traducerea lui Wittgenstein, "se folosesc editiile din limba engleza", pe care o stapaneste foarte bine.

In plus, traducerile respective au fost facute impreuna cu prof. Mircea Flonta, cunoscator al limbii germane, informeaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.