Politica 5 Iulie 2016 18:50
Premierul a anuntat o prima remaniere a Guvernului Romaniei marti seara.

Adrian Curaj a fost inlocuit de Mircea Dumitru

Mircea Dumitru (n. 14 iulie 1960) este un filozof roman, profesor de logica la Facultatea de Filozofie si rector (din 2011) la Universitatea din Bucuresti. Este membru corespondent al Academiei Romane (din 2014).

  • 1979 absolvent al Liceului de muzica nr. 1, Bucuresti
  • 1981 - 1985 Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti
  • 1994 - 1998 Ph.D. student, Tulane University, New Orleans, SUA
  • 1998 Doctor in Filosofie, Universitatea Bucuresti; lucrarea Lois crede ca. Neo-fregeanism si neo-russellianism in semantica atribuirii de atitudini propozitionale si a referintei directe. (conducator stiintific Stefan Georgescu)
  • 1998 Ph.D. Tulane University, New Orleans; lucrarea On Incompleteness in Modal Logic. An Account Through Second-Order Logic (conducator stiintific Graeme Forbes)
  • 2000 - 2008: Decan al Facultatii de Filozofie, Universitatea din Bucuresti
  • 2004 - prezent: Profesor universitar, Facultatea de Filozofie, Catedra de Filosofie Teoretica si Logica din Universitatea din Bucuresti, sef al catedrei de Filosofie Teoretica si Logica
  • 2011 - Rector, Universitatea din Bucuresti

Dan Stoenescu a fost inlocuit de Maria Ligor

Maria Ligor este diplomat de cariera din ianuarie 1996. Pana la numirea sa in calitatea de ambasador in Canada, a fost ambasador cu insarcinari speciale, Reprezentant Special pentru promovarea democratiei. Din noiembrie 2012, este membru al Consiliului Guvernatorilor al Fondului European pentru Democratie (European Endowment for Democracy) si membru ales al Comitetului Executiv al acestuia. Din iulie 2013, este acreditata in paralel si ca Reprezentant Permanent pe langa Organizatia Aviatiei Civile Internationale.

Intre iulie 2006 si august 2011, a fost ambasador al Romaniei in Regatul Spaniei. Maria Ligor a detinut in aceeasi perioada si calitatea de Reprezentant Permanent pe langa Organizatia Mondiala a Turismului, Romania devenind in 2010, vicepresedinte al Consiliului Executiv al acestei organizatii.

Citeste si:
Decizia Guvernului de la 1 iulie: va suspenda ocuparea posturilor...
Decizia Guvernului de la 1...

Anterior, a ocupat functia de Director General pentru Afaceri Europene, intre 2003 si 2006, avand in responsabilitate atat relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana, cat si relatiile bilaterale cu statele membre si alte state europene. In aprilie-mai 2012 a fost Secretar general ad interim al MAE.

Ca diplomat, si-a desfasurat activitatea la Bruxelles, in cadrul Misiunii Romaniei pe langa Uniunea Europeana (1998-2002), la Ambasada Romaniei la Luxembourg (1997), iar in Centrala MAE, la Directia de Planificare Politica, la Directia Uniunea Europeana si la Directia Europa Occidentala. In 1997, a obtinut bursa Robert Schuman la Parlamentul European, iar in 1996, a fost stagiar la Consiliul Europei, Strasbourg.

Maria Ligor a absolvit in 1995, cursurile de Master of Arts ale Colegiului Europei de la Bruges, Belgia, si a obtinut in 2000, Diploma de Studii Aprofundate a Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii Libere din Bruxelles. Pregatirea sa mai include studii la Institutul European de pe langa Universitatea din Geneva, precum si cursul Managing and Shaping Change in the Information Society, Harvard University, JFK School of Government, Kokkalis Project, Atena. In tara, a absolvit cursurile postuniversitare de Relatii Internationale la SNSPA, in 1993, si Universitatea Politehnica, in 1990.

Citeste si:
Orban: „Premierul beneficiază de susținere totală din partea PNL”
Orban: „Premierul beneficiază...

Dan Costescu a fost inlocuit de Sorin Buse

Timp de cinci ani, Sorin Buse a fost director general al Renault Technologie Roumanie. Anterior, in perioada 1995-2008, Sorin Buse s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungand in final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica „greenfield” din Woodstock, Ontario. Din anul 2008 lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buse s-a nascut in 1960 la Bucuresti si a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini in anul 1985. In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrand pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

Marius Bostan a fost inlocuit de Dragos Tudorache

Citeste si:
USR-PLUS: Obiectivul nostru este sa acoperim guvernarea in perioada...
USR-PLUS: Obiectivul nostru...

La Ministerul Comunicatiilor interimatul va fi asigurat de seful Cancelariei primului-ministru pana premierul va gasi o varianta viabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.