Politica 5 Iulie 2016 08:20
Eroziunea solului si cresterea populatiei pe plan global sunt doua motive pentru care preturile alimentelor vor creste pe termen lung, iar ieftinirea unor alimente din ultimul an este doar un fenomen de conjunctura, a declarat luni ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, in cadrul Forumului Administratiei Publice Locale.

In ultimul an, preturile multor alimente a scazut in Europa, inclusiv in Romania, ca urmare a sanctiunilor impuse de catre Rusia la importurile de alimente din Uniunea Europeana, ca replica la sanctiunile occidentale, si datorita productiei agricole foarte bune de anul trecut.

In Romania, efectul a fost amplificat de scaderea taxei pe valoarea adaugata (TVA) la alimente de la 1 iunie 2015, de la 24% la 9%.

Potrivit statisticilor oficiale, preturile alimentelor au scazut in Romania cu circa 7%, in medie, in luna mai 2016 fata de mai 2015, relateaza Digi24.

”Scaderea preturilor la alimente este doar conjuncturala. Eroziunea solului si cresterea populatiei globului va duce, pe termen lung, la cresterea preturilor”, a afirmat Irimescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.