Politica 4 Iulie 2016 15:45
Robert Negoita, primarul Sectorului 3 si presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, s-a plans luni de nivelul scazut al salariilor in administratia publica locala, de haosul din sistemul legislativ si de faptul ca alesii locali sunt "calul de bataie" al Curtii de Conturi.
"Am facut o analiza pe ceea ce inseamna salarizarea in administratia publica locala si in administratia publica centrala. Nu vreti sa stiti care a fost rezultatul acestei analize. Salariile in administratia publica locala sunt la jumatate, ba chiar in administratia centrala salariile sunt de doua sau chiar de trei ori mai mari decat in administratia publica locala. Un jurist, daca lucreaza la o primarie are zece lei, daca lucreaza intr-un minister are 30 de lei", a spus Robert Negoita.

El a mai sustinut ca ANAF scoate la concurs vreo 400 de posturi cu salarii de trei ori mai mari ca in primarie, pentru aceleasi atributii, in conditiile in care primariile sunt depopulate din cauza faptului ca salariile sunt foarte mici, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.