Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, ca a discutat cu premierul britanic David Cameron, care a dat asigurari ca romanii vor putea sa ramana si sa munceasca in Regatul Unit, iar acesta si-a cerut scuze pentru "incidentele" care au avut loc dupa referendum si in care au fost implicati si cetateni romani.

"Pentru noi, sunt foarte multe mize si suntem hotarati sa ne negociem pozitia foarte bine. In primul rand, sigur, pozitia romanilor care lucreaza si traiesc in Marea Britanie", a spus seful statului, inaintea inceperii sesiunii Consiliului European.

Iohannis spune ca a discutat si cu premierul britanic, David Cameron, despre situatia romanilor din Regatul Unit, primind asigurari ca acestia vor putea sa ramana in Marea Britanie si sa lucreze acolo, scrie News.ro.

"Am primit asigurari de la Premierul Cameron, in numele Marii Britanii, nu in nume personal, ca romanii vor putea sa ramana, vor putea sa munceasca si si-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din pacate, foarte clar ca nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arata ca toti s-au asteptat sa se voteze pentru Remain si au fost surprinsi de rezultat. Chiar Premierul Cameron ne-a confirmat ca tabara Leave nu are niciun plan concret", a continuat Iohannis.

Echipe de comando engleze incearca sa intimideze strainii din Anglia, iar o familie de imigranti ar fi gasit fecale de caine in cutia postala, a povestit o romanca din Rugby (centrul Marii Britanii), pentru Associated Press.

„Inainte de vineri (ziua anuntarii rezultatelor referendumului – n.r.), traiam intr-o societate toleranta (...). Sunt aici (in Marea Britanie – n.r.) de 13 ani, dar niciodata nu am simtit ca trebuie sa ascund de unde vin. Insa, incepand de vineri, lucrurile s-au schimbat complet”, a declarat Oana Gorcea, o romanca de 32 de ani care locuieste in Regatul Unit din adolescenta.

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri la reuniunea Consiliului European, pe agenda caruia se afla si rezultatele referendumului din Marea Britanie. Principalul subiect de pe agenda Consiliului European va viza discutarea rezultatelor referendumului din Marea Britanie din 23 iunie, potrivit Presedintiei.

"Presedintele Romaniei va transmite un mesaj clar privind necesitatea unitatii si solidaritatii Uniunii Europene, precum si convingerea ca numai printr-o actiune comuna si in spiritul valorilor europene, Uniunea va putea depasi si raspunde cel mai bine provocarilor actuale. (...) Presedintele Romaniei se va pronunta pentru necesitatea regandirii proiectului european", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.