Plenul Senatului a votat, luni, dizolvarea grupului parlamentar al UNPR, dupa ce sase senatori ai acestei formatiuni si-au anuntat demisia din grup.

Cei sase senatori si-au anuntat trecerea fie la grupul PSD, fie ramanerea ca independenti. Plenul Senatului a votat dizolvarea grupului UNPR, cu 86 de voturi ”pentru”, 7 abtineri si un vot ”impotriva”.

Primul care si-a anuntat demisia a fost senatorul Ionel Agrigoroaei, care a anuntat de la tribuna Senatului ca pleaca din grupul UNPR si va face parte din grupul PSD.

El a fost urmat de senatorul Serban Mihailescu. El a criticat ”politica de aliante” a formatiunii si a adaugat ca prefera sa isi petreaca restul mandatului de independent.

Senatorul Dan Ionita a venit si el la tribuna si a anuntat ca trece la PSD.

Senatorul Ioan Iovescu a anuntat si el ca va activa ca si independent.

Octavian Bumbu si Ion Simeon Purec au anuntat ca trec la grupul PSD.

Senatorul PSD Constantin Mitu a afirmat, in plen, ca, in aceste conditii, grupul parlamentar UNPR nu mai exista.

In replica, liderul grupului parlamentar UNPR, Haralambie Vochitoiu, a precizat ca au ramas 14 senatori in grup, iar UNPR merge mai departe.

Presedintele de sedinta, Ioan Chelaru, a precizat ca, in conformitate cu Regulamentul Senatului, grupul parlamentar UNPR nu mai are numarul necesar de senatori. Supusa la vot, propunerea de dizolvare a fost votata de plen cu 86 de voturi ”pentru”, 7 abtineri si un vot ”impotriva”, informeaza NEWS.ro.

In timp ce se anuntau primele demisii ale senatorilor din grupul UNPR, presedintele formatiunii, Valeriu Steriu, declara, pe holurile Camerei Deputatilor, ca a avut intalniri cu grupurile de la Senat si de la Camera Deputatilor si ca parlamentarii UNPR nu si-au aratat intentoia de a parasi partidul.

La remarca jurnalistilor ca mai multi senatori au demisionat, Steriu a replicat: ”Ce inseamna mai multi? Domnul Bumbu este plecat de 3 luni din UNPR, este membru al PSRO din cate stiu si, din informatiile pe care le am, sunt colegi mai multi care aleg sa plece din grupul din Senat, nu neaparat din UNPR”.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Jurnalistii i-au spus ca grupul UNPR din Senat nu mai exista, insa Steriu a sustinut contrariul: ”N-as crede, exista. Despre cati senatori vorbim? Domnul Bumbu nu este membru al UNPR de mult, este independent. Exista! Grupul este format din 16 ameni si pana la 8 oameni avem posiblitatea sa pastram acest grup”.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, la Romania TV, ca, din informatiile sale, discutiile privind fuziunea dintre PNL si UNPR s-au finalizat si ca negocierile s-au facut pentru Valeriu Steriu si inca doua-trei persoane din UNPR, iar o mare parte din progresisti sunt nemultumiti de apropierea de liberali.

”Spun deja multi parlamentari UNPR care spun ca nu sunt multumiti de aceasta trecere brusca a UNPR in barca PNL si nu sunt dornici sa urmeze aceasta cale si probabil ca vor sa ramana in zona de stanga. Nu stiu daca vin la noi sau pleaca din UNPR, dar vor sa voteze totusi tot in felul in care au votat pana acuma, sunt oameni care nu pot intr-o noapte sa treaca de pe stanga pe dreapta. Nu am facut acest inventar, ca nu este foarte important, dar, daca se va intampla, probabil ca se va vedea in zilele urmatoare. Este posibil si un sfert, si jumatate, este posibil si nimic, sau foarte multi”, a mai spus liderul PSD.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.