Sedinta de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Timis, convocata duminica de prefectul judetului, Mircea Bacala, a fost reprogramata pentru a doua oara din lipsa de cvorum, dupa ce consilierii PNL si o parte din cei ai UNPR au lipsit din nou.

O situatie similara a fost si joi, la prima convocare a sedintei.

Duminica, la cea de-a doua convocare a sedintei de constituire a CJ Timis au participat doar 20 din cei 37 de consilieri, lipsind alesii PNL si o parte din cei ai UNPR, intre care si presedintele in functie al institutiei, Titu Bojin.

In aceste conditii, nu s-a intrunit cvorumul, iar consilierii nu au putut sa depuna juramantul si sa fie aleasa noua conducere a Consiliului Judetean.

Prefectul judetului Timis, Mircea Bacala, a reprogramat sedinta de constituire a CJ Timis pentru miercuri.

Consiliul Judetean Timis este format din 37 de consilieri judeteni - 16 de la PSD, 14 ai PNL, trei de la UNPR si cate doi de la ALDE si PMP.

Si prima sedinta de constituire a Consiliului Judetean (CJ) Timis, programata pentru joi, a fost amanata din lipsa de cvorum, tot dupa ce consilierii PNL si o parte din cei ai UNPR au absentat.

Copresedintele PNL Timis Dan Popa declara atunci pentru News.ro ca liberalii au participat la o sedinta interna de partid, dar ca la urmatoarea convocare vor fi prezenti.

"Am avut alte sedinte interne. Normal, da, ne vom prezenta la urmatoarea convocare, astazi ne-am mai concentrat, am facut o pauza de analize sa vedem ce vom face in etapa urmatoare. Pana duminica mai cugetam, vedem ce sanse mai avem. Nu e obligatoriu sa fim la prima convocare", spunea Dan Popa.

Social-democratii declarau, miercuri, ca vor forma majoritatea in CJ Timis alaturi de ALDE si PMP, desi in 9 iunie PSD anunta ca a ajuns la o intelegere cu UNPR.

Potrivit intelegerii dintre cele trei formatiuni politice, presedintele CJ Timis va fi Sorin Grindeanu (PSD), iar vicepresedinti vor fi Roxana Iliescu (PMP) si Traian Stancu (ALDE).

Sorin Grindeanu, care in prezent este presedinte al PSD Timis, a ocupat in perioada 2008-2012 functia de viceprimar al municipiului Timisoara, iar in anul 2012 a fost ales deputat. Intre decembrie 2014 si noiembrie 2015, Sorin Grindeanu a fost ministru pentru Societatea Informationala, relateaza News.ro.

Citeste si:
Rareș Bogdan: Există două variante de lucru privind împărțirea...
Rareș Bogdan: Există două...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.