Ordonanta de urgenta emisa de cabinetul Ciolos prevede si infiintarea unui nou departament in Guvernul Romaniei.

"La 1 decembrie 2018 se implinesc 100 de ani de la constituirea statului national unitar roman, realizata prin unirea provinciilor Basarabia, Bucovina,Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar cu Regatul Romaniei. Acest moment aniversar trebuie marcat in mod corespunzator, sens in care se propune infiintarea Departamentul Centenar, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, in subordinea prim-ministrului, condusa de un secretar de stat, finantata prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul va coordonala nivel national pregatirea, organizarea si desfasurarea manifestarilor, actiunilor si proiectelor de aniversare a Centenarului Romaniei (1918 – 2018) si sfarsitul primului Razboi Mondial.", se explica in preambulul ordonantei de urgenta.

In partea operativa a ordonantei de urgenta se specifica sistematic totul despre Departamentul Centenar.

"Art. 3. - (1) În scopul coordonării la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 –2018) și sfârșitul primului Război Mondial se înființează Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, condusă de un secretar de stat, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.
(2) Prin hotărâre a Guvernului se aprobă organizarea, funcționarea și atribuțiile Departamentul Centenar.
(3) Se suplimentează numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului cu 35 de posturi."

Citeste si:
Cine va conduce Autoritatea Electorală Permanentă. Alegeri...
Cine va conduce Autoritatea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.