Guvernul a modificat si completat, miercuri, normele de aplicare a programului de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, astfel incat noile reglementari sa fie aplicate unitar si intr-o maniera simplificata incepand cu 1 iulie.

"In HG-ul de astazi practic stabilim o procedura unitara pentru drepturile de indemnizatie pentru cresterea, copilului dar si ale celorlalte drepturi care erau prevazute in ordonanta 111 si aici discutam de persoanele care aveau deja drepturi stabilite la data de 1 iulie.

Ceea ce este foarte important de stabilit si de comunicat catre toti cetatenii din Romania care sunt afectati de aceasta hotarate de guvern este ca, din 180.000 de beneficiari ai acestui act normativ, pentru 140.000 calcularile se vor face automat. Prin urmare, 140.000 din 180.000 nu vor fi nevoiti sa vina la ghisee, nu trebuie sa faca noi documente", a declarat, miercuri, la finalul sedintei de guvern, ministrul Muncii Dragos Pislaru.

Pislaru a precizat ca persoanele care la 1 iulie se afla in plata nu trebuie sa depuna cerere de prelungire, iar cele care au revenit la lucru pot beneficia de prelungirea perioadei, dar trebuie sa depuna formularul cu maximum 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani de catre copil, relateaza ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.