Grupul PNL din Senat a depus miercuri o sesizare la Curtea Constitutionala, contestant numirea deputatului Marian Enache (ex-UNPR, ex-PSD) ca judecator al CCR pe motiv ca acesta nu a avut sustinerea niciunui grup parlamentar, argumentand in acest fel ca orice roman s-ar putea autopropune.
''In ceea ce priveste numirea la Curtea Constitutionala de catre Camera Deputatilor si Senat, legiuitorul a apreciat ca se impune un filtru si anume sustinerea unei/unor candidaturi de catre grupuri parlamentare, senatori si deputati'', scriu senatorii PNL in sesizarea inaintata CCR. ''Prin interpretarea istorico-teleologica, apreciem ca legiuitorul ordinar (...) a avut in vedere ca parlamentarii sa respecte, in sensul de a nu incalca, drepturile Camerei din care fac parte'', mai explica liberalii.

Senatorii PNL spun ca numirea lui Marian Enache incalca art. 5 alin. 5 din legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, dar si articolul 16 din Constitutia Romaniei. Liberalii sustin ca, desi Comisia Juridica a Senatului a respins initial audierea lui Enache tocmai din motivul ca nu avea sustinerea niciunui grup parlamentar, acesta a fost audiat ulterior in aceeasi zi si propus pentru votare plenului, precizeaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.