Parlamentarii au votat miercuri, aproape in unanimitate, intr-o sedinta de plen reunit - probabil ultima inainte de vacanta de vara, dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare pana in anul 2013.
Trei deputati - Marton Arpad (UDMR), Daniel Florea (PSD) si Florin Iordache (PSD, presedintele interimar al Camerei Deputatilor) - au depus pe 4 mai un proiect de lege de modificare a Legii privind Statutul deputatilor si senatorilor prin care se urmareste dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele la cabinetele parlamentare pana in anul 2013. Unul dintre initiatori este Marton Arpad, al carui coleg din UDMR, deputatul Mate Andras, este condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare anul trecut tocmai pentru ca si-a angajat sotia la biroul sau parlamentar.

Pe 10 mai, presedintele PSD Liviu Dragnea declara ca nu sustine "initiative din astea singulare", relateaza Hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.