Ministrul Educatiei, Adrian Curaj si cel al Culturii, Corina Suteu, nu detin pe numele lor proprietati imobiliare, potrivit declaratiilor de avere depuse recent la Guvern.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj (foto), locuieste intr-o casa de 351 mp, aflata in proprietatea sotiei care, de altfel, este titulara a altor patru terenuri a altor patru terenuri in intravilan la Otopeni, Comarnic si Agigea, ce au impreuna peste 2.000 mp. Adrian Curaj este proprietarul a numai 6 metri patrati ce reprezinta doua locuri de veci in cimitirul Bellu, pe care le-a primit mostenire. Curaj detine patru automobile: trei Opel Corsa si un Ford Focus.

Declaratia de avere a Corinei Suteu depusa la preluarea mandatului este completata doar la rubricile active financiare si venituri. Astfel, Suteu detine in conturi bancare 13.500 de euro si 41.500 de lei, insa veniturile sale in 2015 au fost consistente: circa 65.500 de lei din salarii si 167.000 de lei din consultanta, precizeaza ziare.com.

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Dacian Ciolos a cheltuit aproape jumatate din banii pe care ii avea in contul in lei atunci cand a preluat mandatul de premier, ajungand de la 20.400 de lei la 10.600. In schimb, Ciolos a preferat sa economiseasca in euro, in cele sase luni de la preluarea mandatului conturile sale din Belgia si Franta ajungand de la aproape 60.500 la peste 79.000 de euro.

Dividendele de la casa de sondaje IRES i-au adus vicepremierului Vasile Dincu, in anii 2014 si 2015, suma de 3,4 milioane de lei, iar celalat premier a incasat in anul fiscal 2015 3,5 milioane de lei, ca angajat al firmei EcoGest, ce face parte din grupul Lafarge, relateaza realitatea.net.

Si Lazar Comanescu, seful de la Externe, este un ministru avut. Potrivit ultimei declaratii de avere, acesta detine doua terenuri in judetul Valcea, doua apartamente, doua case si un autoturism. In plus, Comanescu are mai multe conturi in banca, care insumeaza peste 200.000 de euro.

Nici ministrul de Interne nu este sarac. Petre Toba are cinci terenuri in judetul Ilfov, doua case si un apartament in Capitala. Toba mai are si doua masini si conturi in banca.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, avea in 2014 doua terenuri in Bragadiru si Bucuresti. Acesta mai are impreuna cu sotia sa doua apartamente si un autoturism. Si el are mai multe depozite bancare, iar in unul dintre acestea are 260.000 de euro.

Citeste si:
Cioloș: E timpul să creștem lideri alternativi; onoarea îi cere lui...
Cioloș: E timpul să creștem...

Mihnea Motoc, ministrul Apararii, detine cinci terenuri mostenite de la parinti, conform ultimei declaratii de avere din 2013. Motoc mai are doua apartamente si o casa, doua masini, dintre care una de lux si conturi de peste 50.000 de euro, conform Antena3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.