Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, incarcerat la Penitenciarul Gherla, se declara nemultumit de modul in care arata orasul, spunand ca a fost adus acasa pentru cateva ore si ca a vazut mizerie prin geamul dubei.

“Am auzit ca va sabotati prin Primarie. Am impus un standard in ultimii ani. Nu aduceti orasul inapoi la mizeria de acum 5 - 10 ani!”, le transmite Chereches colegilor sai din Primarie si din Consiliul Local.

Intr-o noua postare pe Facebook, Chereches spune ca a mers acasa pentru cateva “doar si pentru a fi iarasi batjocorit si umilit”, dar ca nu cedeaza si ramane “un barbat de onoare, intr-o tara in care oamenii sunt invatati sa vanda oameni, sa tradeze, sa minta”.

El avertizeaza ca va merge “pana la capatul lumii” si va arata “cine, de ce si cum” i-a inscenat acest dosar penal, dar si pe celelalte.

In mesajul postat sambata pe Facebook, Chereches mai spune si ca a vazut prin geamul dubei ca in oras este mizerie, ca nu este tunsa iarba, ca nu sunt taiate gardurile vii sau ca nu au fost refacute marchajele de pe strazi.

“Am auzit ca va sabotati prin Primarie. Economic - Utilitati Publice - Ambient Urban. Am impus un standard in ultimii ani. Nu aduceti orasul inapoi la mizeria de acum 5 - 10 ani! Avem in oras un sens giratoriu pe soseaua de centura. E greu macar sa se taie iarba acolo?! Avem un sens giratoriu pe strada Mihai Eminescu, intersectia cu str. Oborului, e greu sa puneti niste flori, arbusti, iarba?! Dragi colegi din Consiliul Local si Primarie, cei care mai aveti curaj si logica, demnitate si bun simt, va rog sa ganditi transformarea Serviciului Public Ambient Urban in societate pe actiuni in subordinea Consiliului Local. Aceasta societate ar trebui sa se ocupe de reparatii curente, intretinere zone verzi, parcuri si cimitire, deszapezire si curatenie stradala (...) In aceasta societate putem introduce si echipe de intretinere pentru blocurile de locuit si scoli, pentru a veni in intampinarea cetatenilor care traiesc in imobile care se distrug in permanenta neavand retele noi, acoperisuri reparate si izolate, scurgeri pentru ape pluviale sau subsoluri curatate”, le transmite Chereches, din penitenciar, celor din Primaria Baia Mare.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...


Primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost arestat preventiv in 27 aprilie, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, el fiind acuzat de luare de mita in forma continuata. El este incarcerat la Penitenciarul Gherla, iar in aceasta saptamana a depus o solicitare la Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului, pentru a depune juramantul de investire la Catedrala Ortodoxa ”Sfanta Treime” din Baia Mare.

Cu cateva ore inainte de a fi retinut de DNA, Catalin Chereches si-a depus candidatura ca independent, sustinut de Coalitia pentru Baia Mare, pentru un nou mandat de primar. In prima faza, Judecatoria Baia Mare a respins candidatura lui Catalin Chereches la functia de primar al municipiului, admitand astfel contestatiile formulate de Bogdan Hendre si PSD Maramures. Hotararea nu era definitiva si a fost atacata cu apel la Tribunalul Maramures. Chereches a castigat alegerile din 5 iunie cu peste 70% din voturi.

Citeste si:
Enigma din Sectorul 4: Bolarzi albi noi, înlocuiți după câteva...
Enigma din Sectorul 4:...

Chereches a fost trimis in judecata de DNA in 20 mai, pentru luare de mita in forma continuata, dupa ce ar fi primit de la o persoana din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a sustine financiar clubul.

Procurorii sustin, in rechizitoriu, ca in perioada martie 2015 - septembrie 2015 Chereches, in calitate de primar si ordonator principal de credite pentru sustinerea financiara a Asociatiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare si implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul local in acest sens, a pretins si primit de la o persoana din conducerea clubului, atat in mod direct, cat si prin intermediar, suma totala de 70.000 lei, News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.