Declaratia lui Traian Basescu dupa vizita presedintelui Klaus Iohannis in Bulgaria si intrevedederea cu omologul sau, Rosen Plevneliev si cu premierul Boyko Borissov,

Fostul sef de stat, Traian Basecu, a considerat oportun sa reactioneze in fata deciziei Bulgariei de a nu mai fi de acord cu realizarea unei flote integrate la Marea Neagra, pe motiv ca acest pas ar putea starni o reactie negativa din partea Rusiei, noteaza digi24.ro.

''Esec jenant la Sofia. Presedintele Iohannis a plecat la Sofia avand ca obiectiv sa obtina oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (Romania, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagra. Cum a fost posibil ca Presedintele Iohannis sa plece la Sofia cu un obiectiv anuntat, iar la Sofia sa primeasca un refuz public de la bulgari?! Cum au pregatit MAE,MApN, consilierii presedintelui obtinerea acordului Bulgariei? De ce SIE nu l-a prevenit pe Presedinte? Domnul Presedinte Iohannis a fost victima unor incompetenti si a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilitatii in interiorul NATO, dar si in interiorul UE. Un Presedintele nu face o vizita bilaterala pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar in momentul in care intelegerea este negociata pana la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida si parafa intelegerea'', a scris Traian Basescu pe Facebook.

Fostul presedinte a solicitat astfel demisia ministrilor de Externe si al Apararii, dar si a sefului SIE, relateaza mediafax. ''Altfel, Presedintele este penibil. In mod normal, la aceasta ora, Lazar Comanescu, Mihnea Motoc, Directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, si consilierii de politica externa si cel de securitate nationala nu trebuiau sa mai fie in functii''.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.