Membrii Comisiei juridice a Senatului au intocmit un raport negativ privind cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale a senatorului PSD Titus Corlatean, acuzat de abuz in serviciu in Dosarul alegerilor in diaspora, inregistrandu-se cinci voturi impotriva, trei contra si o abtinere.

Referatul DNA prin care se solicita incuviintarea urmaririi penale a senatorului Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a sosit, in urma cu trei saptamani, la Senat. ”Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Corlatean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu, in modalitatea normativa prevazuta de art. 297 din Codul penal, cu aplicarea art.132 din Legea nr. 78/2000 si impiedicarea exercitarii drepturilor electorale, in modalitatea normativa prevazuta de art. 385 alin. 1 din Codul penal”, a anuntat anterior Biroul de presa al Parchetului instantei supreme, scrie News.ro.

Titus Corlatean a fost audiat in octombrie 2015 la DNA, el spunand atunci ca s-a prezentat in calitate de martor, in dosarul privind votul din diaspora la algerile prezidentiale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidentiale, din 2 si 16 noiembrie 2014, in mai multe capitale europene cozile au fost uriase la sectiile de vot, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Titus Corlatean a demisionat de la conducerea Ministerului Afacerilor Externe intre cele doua tururi de scrutin de la alegerile prezidentiale din noiembrie 2014, din cauza problemelor la votul din diaspora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.