Presedintele PSD a fost citat in dosarul in care este anchetata fosta sa sotie, Bombonica Prodana, spun surse judiciare.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA in data de 6 aprilie pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata, intr-un nou dosar, cel in care si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, este urmarita penal pentru abuz in serviciu, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Dosarul vizeaza fapte din perioada 2006-2012, cand Liviu Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman, informeaza Hotnews.ro.

Ce a declarat Liviu Dragnea la iesirea de la DNA

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la iesirea de la DNA, ca nu a fost pus sub acuzare pentru noi fapte si ca are toate sansele sa ramana liber pana la alegerile parlamentare. Dragnea a precizat ca ultimii ani au fost grei pentru el si familia sa, pentru ca a trebui sa plateasca pentru un referendum care l-a tinut in continuare in functie pe Traian Basescu.

Liviu Dragnea a precizat ca martea trecuta a fost sunat avocatul lui, iar luni s-a prezentat, desi putea sa vina si mai devreme.

Intrebat daca procurorii au asteptat sa treaca alegerile si sa se anunte rezultatele, apoi l-au chemat la DNA, Dragnea a spus: „Credeti dumneavoasta asa ceva? Eu nu cred asa ceva. Nu se intampla asa ceva. E o simpla coincidenta.”

Dragnea a mai spus, raspunzand unei intrebari, ca nu crede ca dosarul de la DNA ii va crea probleme, dupa condamnarea primita in dosarul „Referendumul”.

„Am inteles ca nu, de la condamnare incoace, daca mai fac vreo crima de genul acesta, dar s-a depasit nivelul de teama. Pana la urma, dupa atatia ani, au fost ani grei pentru mine, pentru familia mea, sa platesc pentru un referendum care l-a tinut in continuare pe Basescu acolo, s-au depasit toate astea. Pana la urma noi mergem inainte. Eu merg inainte pana la alegerile parlamentare. Am toate sansele sa raman liber pana la alegerile parlamentare, chiar si intr-un ritm foarte alert, pentru ca vreau sa castigam alegerile”, a adaugat Liviu Dragnea.

Citeste si:
Președintele Iohannis, despre majorarea pensiilor cu 11%: „Trebuie...
Președintele Iohannis, despre...

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost citat sa se prezinte luni la DNA, pentru a fi audiat in dosarul in care este urmarit penal pentru instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual, fapte pe care le-ar fi comis in perioada in care a fost presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

Liviu Dragnea a ajuns la sediul Directiei Nationale Anticoruptie in jurul orei 10.00 si a fost nevoit sa stea la coada, pentru ca, la aceeasi ora au venit la DNA mai multe persoane, citate in alte dosare. Printre acestia este si Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti, pus recent sub acuzare pentru luare de mita si cercetat in arest la domiciliu.

Presedintele PSD a fost pus sub acuzare in 6 aprilie, el avand calitatea de suspect in dosarul in care este cercetata si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, precum si fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

In acelasi dosar, in 11 mai a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii, scrie News.ro.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 – 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.