Politica 8 Iunie 2016 18:00
Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, initiata de PSD si ALDE, a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor, miercuri, cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”impotriva” si 89 de abtineri.

Liberalii au anuntat ca se abtin la votul privind motiunea simpla pe Agricultura.

”Nu puteam sa votam o motiune care lauda actiunile fostului ministru al Agriculturii. (..) Daca premierului nu plateste in 10 zile subventiile pentru fermieri, vom veni noi cu o noua motiune”, a spus liderul grupului parlamentar PNL, Eugen Nicolaescu.

Fostul minsitru al Agriculturii Daniel Constantin a multumit plenului pentru ca a adoptat aceasta motiune simpla.

Motiunea simpla PSD-ALDE impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost depusa saptamana trecuta in Camera Deputatilor si este semnata de 84 de deputati.

Semnatarii motiunii simple cer sa se sanctioneze ”derapajele grave” din domeniul agriculturii in patru zone: neacordarea subventiilor, blocarea accesarii de fonduri europene prin PNDR, blocarea investitiilor in sistemele de irigatii, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate, scrie News.ro.

”Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile publice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic. Dupa doar cinci luni de mandat la conducerea ministerului, actualul ministru al Agriculturii a reusit sa blocheze si sa distruga tot, atat prin actiunile sale, cat si prin inactivitatea sa”, se arata in motiunea simpla.

Semnatarii sustin ca majoritatea blocajelor si problemelor sunt cauzate in principal de distrugerea aparatului administrativ al ministerului si institutiilor subordonate si de ”deciziile de management haotice si bazate doar pe dorinte subiective”.

Deputatii PSD si ALDE il acuza pe Achim Irimescu ca a reorganizat Ministerul Agriculturii fara nicio fundamentare tehnica, a desfiintat Directia Generala de Industrie Alimentara, transformand-o in serviciu, desi industria alimentara a adus 4% din PIB in anul 2015, a desfiintat toate posturile de director general adjunct si alte posturi de director, aducand institutii din subordine intr-o situatie de blocaj institutional.

Semnatarii motiunii sustin ca activitatea lui Achim Irimescu ”afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei”.

”Acest ministru trebuie sa plece astazi, pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intregul sector agro-alimentar si a ne transforma astfel in cersetorii Europei!”, sustin deputatii PSD si ALDE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.