Politica 7 Iunie 2016 11:15
Alegerile cu un singur tur de scrutin au adus o situatie similara cu cea din SUA anilor 1876, cand Hayes a castigat alegerile cu un singur vot in plus.

Primaria orasului tulcean Babadag a fost castigata de reprezentantul PNL, Georgian Caraman, care a avut doar un singur vot in fata contracandidatului sau din partea PSD, Iordan Nastase, potrivit PNL, transmite Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Biroului Electoral Judetean, judecator Andrei Iordan, centralizarea buletinelor de vot din judet a fost intarziata, in principal din cauza situatiei inregistrate in orasul Babadag.

"In circumscriptia electorala Babadag, au existat cereri de renumarare a voturilor intr-o sectie, iar aceasta actiune a fost reluata de trei ori, rezultatul final fiind decis de un singur vot", a declarat pentru Agerpres judecatorul Andrei Iordan.

Potrivit reprezentantului PNL, George Siscu, tulcenii din orasul Babadag l-au preferat pe liberalul Georgian Caraman la conducerea Primariei.

"Reprezentantul nostru a avut 1.916 voturi, iar contracandidatul din partea PSD, Iordan Nastase, a avut 1.915 voturi. La Consiliul local al orasului Babadag, PSD a obtinut noua mandate, iar PNL - opt mandate", a precizat George Siscu.

Liberalul Georgian Caraman se afla la al doilea mandat de primar al orasului Babadag si este unul dintre tinerii primari din judet, relateaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.