Politica 7 Iunie 2016 09:20
Ion Iliescu a atribuit victoria obtinuta de PSD in Capitala si in restul tarii pe seama absenteismului alegatorilor la urne si pe slaba organizare a liberalilor.

„E un rezultat remarcabil. Este chiar peste unele asteptari. Adica, in Capitala si la nivelul municipiului si la nivelul sectoarelor PSD practic a castigat. E o premiera si e o nota pozitiva pentru organizatia pe Capitala. Si pe tara sunt rezultate, cred eu, care merita toata aprecierea”, a spus Ion Iliescu.

Prezenta scazuta la vot a fost, in opinia lui Ion Iliescu, un factor care a contribuit la victoria PSD-ului.

„Aceste rezultate trebuie judecate si in lumina unei prezente mai slabe, comparativ cu alte alegeri. Iar in acest context PSD care are inca o forta de mobilizare de apreciat, abia s-a valorificat mai bine. Absenteism si slabirea fortei organizatiilor competitoare. PNL se prezinta foarte slab. E un lucru care trebuie sa dea de gandit reprezentantilor acestui partid. In general, de-a lungul timpului, PNL in Capitala avea rezultate mai bune”, a spus presedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu considera ca Liviu Dragnea ar putea fi premierul propus de PSD in toamna, chiar daca a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul.

„Ar trebui judecat de la caz la caz, ce inseamna probleme cu justitia, adica pentru ce a fost judecat Dragnea? Ca a chemat lumea la vot? Nu asta e datoria unui partid si a unui partid politic?. Sunt unele asemenea masuri de-a dreptul aberante. Eu cred ca el trebuie si apreciat”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a mai a declarat ca daca si-ar dori sa devina premier, Liviu Dragnea ar avea „toate calitatile necesare” si a subliniat ca condamnarea sa nu reprezinta un impediment, relateaza DIGI24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.