Politica 6 Iunie 2016 08:33
USB devine USR.

Candidatul USB, Nicusor Dan, a anuntat, duminica seara, ca Uniunea Salvati Bucurestiul devine Uniunea Salvati Romania si va candida la alegerile parlamentare din toamna. Conform exit-poll-urilor, USB este pe locul al doilea la alegerile locale din Capitala, dupa PSD.

La inchiderea urnelor, cand rezultatele exit-poll-urilor arata USB pe locul al doilea la votul din Bucuresti, Nicusor Dan a declarat: ”Nu vom face niciun compromis. (...) Nu vrem functii publice, nu facem asta pentru bani, facem cea ce facem pentru binele comun, pentru ca actuala clasa politica ne-a dezamagit de asa de multe ori, pentru ca realmente nu se mai putea”.

Nicusor Dan a adaugat ca ”situatia este generalizata la nivel national” si ca lipseste o forta politica care sa reprezinte cetatenii care sunt dezamagiti de actuala clasa politica.

”De aceea, USB devine Uniunea Salvati Romania si va lupta pentru locuri in Parlament in toamna”, a anuntat Nicusor Dan.

Intrebat daca va discuta si cu alte formatiuni politice, pentru a fuziona eventual cu USB, Nicusor Dan a precizat ca va discuta doar cu "formatiunile politice noi adevarate", nu cele formate din vechi politicieni.

"Un exemplu este partidul Pentru Iasi din Iasi", a spus Nicusor Dan.

In restul tarii, liderii USB spun ca au "in cap mai multe nuclee" din diferite orase, insa nu este nimic stabilit in acest moment. Intrebat daca platforma civica a lui Marian Munteanu este o astfel de varianta, Nicusor Dan a negat, relateaza news.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.