Politica 4 Iunie 2016 15:40
Jurnalistul Radu Tudor isi prezinta propria prognoza cu privire la alegerile locale de maine, pornind de la sondajele de opinie din ultima perioada. Vedeta Antena 3 este de parere ca PSD va obtine mai multe voturi decat PNL, iar aliantele de la centru se vor reflecta si in teritoriu, cu unele variantii in functie de regiune.

Prognoza prezentata de Radu Tudor pe blog:

"1. PSD este favorit, fiind pe primul loc in toate cercetarile sociologice. Problemele cu dosare penale, arestari preventive sau condamnari a generat, paradoxal, o crestere in intentia de vot. Gabriela Firea este considerata castigatoare si cifra obtinuta de aceasta va cantari mult in perspectivele PSD pe urmatoarele 6 luni

2. PNL este consacrat pe locul 2. Scorul de la Bucuresti va avea un impact major pentru parlamentare, prin comparatie cu cifra obtinuta de PSD. Performanta lui Catalin Predoiu se va rasfrange asupra PNL a perspectivei acestei formatiuni istorice de a castiga parlamentarele si a forma guvernul in Decembrie

3. Partidele mici : ALDE, USB, PMP, M10 vor fi expresia popularitatii si acceptantei prin vot politic generate de liderii acestor partide. Tariceanu, Nicusor Dan, Macovei si Basescu vor fi direct responsabili de scorul partidelor pe care le conduc.

4. Jocul majoritatilor. PSD+ALDE+UNPR vor genera majoritati in primarii si Consilii Judetene impotriva aliantei PNL+PMP+UDMR. As spune ca nimeni nu e castigator predefinit cu majoritatile, data fiind performanta traditionala a dreptei in Transilvania+Banat si a stangii in Moldova si partial in Muntenia-Dobrogea."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.